Boršč

Boršč

Na zahradě již máme krásnou kořenovou zeleninu, červenou řepu a zelí, tak je ideální čas na boršč. Mám ráda vegetariánský, ale i ten s poctivou dávkou masa. Každý dělá boršč jinak, já mám ráda silný vývar a spoustu zeleniny a masa.

Suroviny:

300g hovězího masa

300g vepřového masa

1 velká červená řepa

1/2 malé hlávky zelí

3 cibule

3 mrkve

1 petržel

1 lžíce sádla

bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl

Postup:

Dáme vařit maso s kořením a solí. Maso používám libové, ale je dobré přidat vařit zároveň s masem i hovězí kost. Vývar bude silnější a chutnější. Červenou řepu neloupeme, jen omyjeme a zvlášť dáme uvařit. Na sádle necháme zesklovatět cibuli, přilejeme přecezený vývar, přidáme nakrájené zelí a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a necháme vařit.

Řepu oloupeme nakrájíme na kostičky, maso nakrájíme taky na kostky. Do vývaru k zelenině přidáme nakrájenou řepu a maso a dovaříme do změknutí zeleniny. Podáváme se zakysanou smetanou. Já mám raději bez smetany.