Buchty plněné zelím

02.05.2018

Buchty plněné zelím

Dělala jsem tradiční tvarohové buchty a vzpomněla jsem si, že babička jednou za čas dělávala buchty plněné zelím. Pokud se chystáte dělat buchty a máte kousek zelí, zkuste do části buchet udělat náplň z dušeného zelí. Je to netradiční zpracování zelí a chuť vás určitě překvapí. 

Suroviny na těsto:

500 g polohrubé mouky

100 g cukru

100 g másla

1 vejce

3 g droždí

1/4 l mléka

špetka soli


Náplň:

čerstvé zelí

cukr

mletá skořice


Postup:

Zaděláme klasické kynuté těsto na buchty. Do mísy dáme droždí, 2 lžíce cukru a 4 lžíce vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Přidáme cukr, mouku, vejce, vlažné mléko a tuk. Vypracujeme vláčné těsto a necháme vykynout. Po vykynutí tvarujeme buchty a naplníme zelím. Necháme zhruba 15 minut ještě na plechu nakynout, pomašlujeme zlehka máslem a pečeme v předehřáté troubě do růžova. Po upečení ještě jednou pomašlujeme máslem.

Náplň:

Zelí najemno nakrouháme na struhadle, podlejeme trochou vody, přidáme krystalový cukr, mletou skořici a dusíme do poloměkka.