Cizrna s rajčaty a hovězím masem

Cizrna s rajčaty a hovězím masem

Luštěniny jsou zdravé, ale ne každý má rád třeba fazole. Cizrna nebo taky římský hrách je lépe stravitelná a obsahuje množství zdraví prospěšných látek.   

Suroviny:

250 g cizrny

500 g libového hovězího masa

3 cibule

2 konzervy loupaných rajčat

2 chilli papriky, nebo pálivou paprikovou pastu

olej, sojová omáčka, worchester, koření


Postup:

Cizrnu propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme a scedíme. Hovězí maso, já jsem použila falešnou svíčkovou,  můžeme pomlet a nebo nakrájet nadrobno. Na pánvi orestujeme na oleji maso spolu s kořením, sojovou omáčkou, worchestrem a pálivýma papričkami. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě podusíme. Nakonec přidáme rajčata, cizrnu a necháme provařit.

V létě použijeme čerstvá loupaná rajčata, v zimě raději zavařená. Podáváme posypané nakrájenou cibulovou natí, nebo čerstvou bazalkou.