Crumble se švestkami a jablky

Crumble se švestkami a jablky
Teď zrají jablka, hrušky a švestky. Ideální kombinace na crumble. Výroba oblíbených pečených čajů je v plném proudu. Crumble je vlastně obdoba, ale k okamžité spotřebě.
Suroviny:
Jablka, hrušky a švestky
Polohrubá mouka, cukr moučka a máslo
Postup:
Zapékací mísu vymažeme máslem. Ovoce nakrájíme na kousky a nasypeme do mísy. Na drobenku smícháme polohrubou mouku, cukr a změklé máslo. Poměr zhruba 2:1:1. Posypeme ovoce a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 minut, až je drobenka růžová.
Mně zbyla drobenka z pečení koláčů a ovoce mám raději na větší kousky. Ale můžete nakrájet na menší kousky a pokud jsou jablka nebo hrušky tvrdé, tak můžete trochu podusit a pak teprve dát do zapékací mísy s ostatním ovocem. Ovoce lze použít jakékoliv a může se přidat i koření. Drobenky je dobré dát hodně. Do drobenky se můžou přidat třeba vločky nebo kokos. Na servírování je výhodnější zapékat crumble v malých zapékacích miskách. Podáváme teplé a nejlépe s vanilkovou zmrzlinou.