Dýně hokaido plněná rajčatovou směsí

Dýně hokaido plněná rajčatovou směsí

Malé dýně hokaido je škoda rozkrájet. Většinou se plní mletým masem. Tato letní varianta vám určitě zachutná. Teď je všude spoustu rajčat a čerstvých bylinek, tak toho využijme.

Suroviny:

4 menší dýně hokaido

8 větších masitých rajčat

2 hrsti čerstvých bylinek, bazalka, naťová cibule, dobromysl nebo majoránka

200 g šunky od kosti

100 g tvrdého sýru

lžíce oleje, sůl


Postup: 

Menším dýním odkrojíme "pokličku", větší rozpůlíme a vydlabeme vnitřek. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Na pánev dáme lžíci oleje, přidáme rajčata a trochu zredukujeme. Proto jsou lepší masitá rajčata. Přidáme nakrájené bylinky, šunku, sýr a sůl. Krátce promícháme a naplníme dýně. Naskládáme na pečící papír a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba 15 minut. Záleží jak moc je dýně vyzrálá. Nejlépe je napřed položit "pokličky" na papír vedle dýně a teprve nakonec po upečení položit na dýni.