Dýňová polévka

16.09.2018

Dýňová polévka

Dýňové polévky můžeme vařit z jakékoliv dýně a tak se pomalu, ale jistě dostávají do našich jídelníčků. Já mám nejraději polévku z hokaida, nemusí se loupat a chuť i barva jsou typické pro dýňovou polévku.



Suroviny:

1 střední dýně hohaido

1 mrkev

1 petržel

1 cibule

200 ml smetany

2 bobkové listy

Muškátový oříšek

Lžíce másla


Postup:

Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na menší kusy. Kořenovou zeleninu očistíme a taky nakrájíme na menší kusy. Na másle lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme dýni, zeleninu, sůl, bobkové listy, zalejeme vodou a necháme vařit do měkka. Vyjmeme bobkové listy a polévku rozmixujeme. Přivedeme k varu, přidáme smetanu a špetičku muškátového oříšku. Na talíři můžeme ještě zakápnout dýňovým olejem a posypat dýňovými semínky.