Dýňové muffiny

24.02.2018

Dýňových receptů je nepřeberné množství. Na sladko je jich taky hodně. Troufám si říct, že s tímto budete mít úspěch.

Dýňové muffiny 

Suroviny:

400 g dýně Hokkaido (může byt i jiná)

2 pomeranče

1 a 1/2 hrnku hladké mouky

1 a 1/2 hrnku cukru

2 vejce

80 g másla

2 lžičky prášku do pečiva ( bez fosfátů )

1/2 lžičky sody

1 celá skořice 5 kardamonů

Postup:

Dýni nakrájíme na malé kousky (Hokkaido nemusíme loupat) přidáme šťávu ze 2 pomerančů, trochu nastrouhané pomerančové kůry, skořici, kardamon a trošku vody. Podusíme a necháme vychladnout. Nemusí to být úplně jako pyré, je lepší když tam zůstanou menší kousky. Do dýňového základu přidáme rozpuštěné máslo a vajíčka. Sypké ingredience smícháme dohromady a zamícháme do dýňového základu. Těsto nalejeme do formiček na muffiny vyložené papírovými košíčky a dáme péct na 25 až 30 minut.