Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně

Máme tady období půstu a před námi Zelený čtvrtek. Většinou bude na oběd asi špenát a to nejlépe z kopřiv a medvědího česneku. Taky je tady další ze zelených variant obědu a to fazolové lusky. Toto jídlo buď milujeme a nebo nesnášíme. Ale chutě se mění, tak zkuste starou známou klasiku.

Suroviny:

300g čerstvých, mražených nebo i zavařených fazolových lusků

1 cibule

lžíce sádla

2 lžíce polohrubé mouky

200ml smetany

sůl, ocet

Postup:

Z lusků okrájíme konce, překrojíme na menší kusy a povaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme a na tuku necháme zesklovatět. Přidáme zcezené lusky, orestujeme, poprášíme moukou a ještě krátce orestujeme. Zalejeme vývarem z lusků, pořádně provaříme a nakonec přidáme smetanu, sůl a ocet. Podáváme s bramborem a vařenými vajíčky.