Fazolové lusky na smetaně
16.04.2019

Fazolové lusky na smetaně
Máme tady období půstu a před námi Zelený čtvrtek. Většinou bude na oběd asi špenát a to nejlépe z kopřiv a medvědího česneku. Taky je tady další ze zelených variant obědu a to fazolové lusky. Toto jídlo buď milujeme a nebo nesnášíme. Ale chutě se mění, tak zkuste starou známou klasiku.
Suroviny:
300g čerstvých, mražených nebo i zavařených fazolových lusků
1 cibule
lžíce sádla
2 lžíce polohrubé mouky
200ml smetany
sůl, ocet
Postup:
Z lusků okrájíme konce, překrojíme na menší kusy a povaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme a na tuku necháme zesklovatět. Přidáme zcezené lusky, orestujeme, poprášíme moukou a ještě krátce orestujeme. Zalejeme vývarem z lusků, pořádně provaříme a nakonec přidáme smetanu, sůl a ocet. Podáváme s bramborem a vařenými vajíčky.