Hovězí polévka s nočkama a hráškem

Hovězí polévka s nočkama a hráškem

Začíná podzim a taky čas poctivých domácích  polévek. Hovězí vývar to je sázka na jistotu. Mám ráda hovězí vývar s hráškem a rýží. Ne každému rýže chutná, tak místo ní dávám nočky.

Suroviny:

250 g hovězího masa, například žebro

1 petržel

2 mrkve

1 cibule

300 g zeleného hrášku

1 vejce

polohrubá mouka

sůl, nové koření, pepř, bobkový list

Postup:

Do studené vody dáme maso, osolíme a dáme vařit. Postupně sbíráme pěnu a teprve až se přestane dělat pěna, tak přidáme koření a vaříme. Kořenovou zeleninu očistíme nakrájíme a přidáme spolu s hráškem do polévky až když je maso skoro měkké, aby si zachovala dobrou chuť a nerozvařila se.

Z vejce, polohrubé mouky a trošky vody si připravíme polotuhé těsto. Konzistenci asi jako na halušky a přes sítko na halušky protlačíme přímo do polévky nočky. Maso vyjmeme, libové kousky nakrájíme a vložíme zpět do polévky.