Jahodová roláda se šlehačkou

Jahodová roláda se šlehačkou
A je zde jahodová sezóna. Období jahodových knedlíků, koláčů a všemožných jahodových potěšení. Tentokrát jsem sáhla po nadýchané klasice. Lehký piškot, šlehačka, jahody a bílá čokoláda, to je léto na talíři.
Suroviny:
6 vajíček
6 lžic krystalového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce vanilkového pudinku
Na náplň:
400 ml šlehačky, cukr
jahody
100g bílé čokolády
Postup:
Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně vmícháme mouku, pudink a sníh. Na větší plech dáme pečící papír a na něj dáme těsto. Dáme do předehřáté trouby a upečeme. Po upečení necháme mírně vychladnout, ale ne úplně. Ještě vlažné stočíme a necháme vychladnout.
Šlehačku ušleháme s cukrem, jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Roládu potřeme šlehačkou na ni poklademe jahody a stočíme. Povrch potřeme šlehačkou a posypemem hoblinkami bílé čokolády.
Když už budete v tom pečení, upečte si ještě jednu roládu na jahodovou charlottu. Další krásná jahodová dobrota.
