Jahodová roláda se šlehačkou

14.06.2019

Jahodová roláda se šlehačkou

A je zde jahodová sezóna. Období jahodových knedlíků, koláčů a všemožných jahodových potěšení. Tentokrát jsem sáhla po nadýchané klasice. Lehký piškot, šlehačka, jahody a  bílá čokoláda, to je léto na talíři.

Suroviny:

6 vajíček

6 lžic krystalového cukru

4 lžíce polohrubé mouky

1 lžíce vanilkového pudinku

Na náplň:

400 ml šlehačky, cukr 

jahody  

100g bílé čokolády

 

Postup:

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně vmícháme mouku, pudink a sníh. Na větší plech dáme pečící papír a na něj dáme těsto. Dáme do předehřáté trouby a upečeme. Po upečení necháme mírně vychladnout, ale ne úplně. Ještě vlažné stočíme a necháme vychladnout. 

Šlehačku ušleháme s cukrem, jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Roládu potřeme šlehačkou na ni poklademe jahody a stočíme. Povrch potřeme šlehačkou a posypemem hoblinkami bílé čokolády.


Když už budete v tom pečení, upečte si ještě jednu roládu na jahodovou charlottu. Další krásná jahodová dobrota.