Jde vypěstovat brukvovitou zeleninu bez postřiků?

Jde vypěstovat brukvovitou zeleninu bez postřiků?

Letošní rok byl pro brukvovitou zeleninu hodně náročný. Protože nepoužívám žádné postřiky, tak to bylo dost těžké. Velké sucho a taky hodně dřepčíků a mšic. 

Ředkvičky, kedlubny, rukolu, pak choi, pekingské zelí a ostatní nižší brukvovitou zeleninu zachránila netkaná textilie. Brokolice, růžičková kapusta a zelí byly tak napadené dřepčíkem, že jsem to vzdala. V tom suchu jsem je občas zalila a nechala jsem je na záhonu jen abych viděla, jak to dopadne. No a nakonec začaly růst až skoro na podzim. Možná kdybych je zalévala, tak by narostly větší. Růžičková kapusta ještě poroste a na záhonu ji nechám i přes zimu. Brokolice má menší růžice, ale naprosto zdravé. Stejně i zelí má menší hlávky, ale v kuchyni se dají využít i mladé listy z brokolice a zelí. Takže i v tak nepříznivém roce se dala i bez chemie vypěstovat brukvovitá zelenina.

Takže ano, jde to i bez jakékoliv chemie. Chce to pevné nervy a nevytrhat rostliny hned jak jsou napadené, ale nechat je na záhonech i když vypadají dost hrozně. Pokud jim zůstane zdravý střed, tak to většinou zvládnou.