Třešňové koláčky

06.05.2019

Třešňové koláčky

Taky máte ještě z loňska zásoby třešňových kompotů? Za chvíli budou čerstvé třešně, tak mám pro vás jeden recept na snížení zásob. V receptu jsou použité ovesné vločky, těsto je chutnější. Klasickou náplň nahrazuje čokoláda. Můžete použít jakoukoliv, ale k třešním jde chuťově nejlépe hořká.


Suroviny:

1 hrnek ovesných vloček

2 hrnky hladké mouky

3/4 hrnku krystalového cukru

2 vejce

1 menší sklenici třešňového kompotu 

100g másla

2 lžičky bezfosfátového kypřícího prášku

1 hořká čokoláda


Postup:

V míse smícháme všechny sypké přísady. Přidáme třešně, vajíčka a rozpuštěné máslo. Máslo dávám rozpuštěné, aby se těsto lépe vypracovalo. Pokud by jste měli těsto hodně tuhé můžete přidat trochu šťávy z kompotu. Třešně na pečení zavařuji vypeckované a rozkrojené na půlky, ale použít můžete i celé.  Vypracujeme těsto a na pečící papír klademe malé koláčky. Nejlépe je namočit si ruce do studené vody a vytvarovat ručně. Do středu koláčků zatlačíme kousky hořké čokolády. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních do růžova.