Třešňové koláčky

Třešňové koláčky
Taky máte ještě z loňska zásoby třešňových kompotů? Za chvíli budou čerstvé třešně, tak mám pro vás jeden recept na snížení zásob. V receptu jsou použité ovesné vločky, těsto je chutnější. Klasickou náplň nahrazuje čokoláda. Můžete použít jakoukoliv, ale k třešním jde chuťově nejlépe hořká.
Suroviny:
1 hrnek ovesných vloček
2 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku krystalového cukru
2 vejce
1 menší sklenici třešňového kompotu
100g másla
2 lžičky bezfosfátového kypřícího prášku
1 hořká čokoláda
Postup:
V míse smícháme všechny sypké přísady. Přidáme třešně, vajíčka a rozpuštěné máslo. Máslo dávám rozpuštěné, aby se těsto lépe vypracovalo. Pokud by jste měli těsto hodně tuhé můžete přidat trochu šťávy z kompotu. Třešně na pečení zavařuji vypeckované a rozkrojené na půlky, ale použít můžete i celé. Vypracujeme těsto a na pečící papír klademe malé koláčky. Nejlépe je namočit si ruce do studené vody a vytvarovat ručně. Do středu koláčků zatlačíme kousky hořké čokolády. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních do růžova.