Krůtí steak na pomerančích

06.02.2020

Krůtí steak na pomerančích


Tento recept oproti kachně na pomerančích je mnohem jednodušší, rychlejší a přesto vynikající. Potěšíte i ty co řeší dietu, nebo kachnu prostě nemusí. Můžete použít krůtí stehno horní i s kostí a kůží, nebo steak. Já jsem pekla celé horní stehno.

Suroviny:

Krůtí steak

1 pomeranč

1 větší šalotka

Plátek másla

Sůl pepř


Postup:

Maso osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Šalotku nakrájíme a přidáme k masu, které polejeme šťávou z pomeranče. Másla stačí jen asi centimetrový plátek. Máslo je tam jen pro výslednou chuť šťávy z pečeného masa, kterou dokonale doplní ještě chuť pomeranče a šalotky.

Maso podlejeme vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů. Doporučuji napřed péct pod poklicí a během pečení několikrát otočit. Až je maso měkké, tak teprve potom odkrýt a péct do růžova. Podáváme s rýží, bramborem nebo salátem.