Listový salát se slaninou a křepelčími vajíčky

24.02.2018

Suroviny:

Směs listových salátů

Anglická slanina

Křepelčí vajíčka

Dresing:


1 lžíce medu

2 lžíce francouzské hořčice

Citron


Zase jedna klasika, ale hodila se mně na zužitkování křepelčích vajíček. Salát opereme, necháme okapat a větší listy natrháme. I když je únor mám ještě ze zahrady čerstvý špenát,roketu, polníček a zimní salát. Přidala jsem k tomu ještě koupený římský salát. Dnes není problém koupit čerstvý jakýkoliv salát. Napřed si uděláme dresing. Smícháme med, hořčici a šťávu z citrónu. Dochutíme podle svého. Nedávám sůl, protože slanina je dost slaná a sůl přijde ještě na vajíčka. Slaninu opečeme "nasucho" na pánvi. Křepelčí vejce dáme na pánev a uděláme volský oka. Žloutek by měl zůstat tekutý. Na salát posypeme slaninu,položíme vajíčka a přelijeme dresingem.Když používám slepičí vejce, je lepší udělat zastřená vejce než volský. No ale ty křepelčí nemám vyzkoušený a na pokusy mi jich bylo líto, tak jsem šla na jistotu.