Medové ovesné vločky s vlašskými ořechy

Medové ovesné vločky s vlašskými ořechy

Taky přemýšlíte jestli si dát do jogurtu müsli ovocné, čokoládové nebo jiné. Říkáte si, hlavně aby tam byly ořechy a med. Nakonec jako vždy to nejjednodušší bývá to pravé ořechové. Když máme ořechy z vlastní sklizně, med od známého včelaře a Domácí jogurt, tak stačí koupit jen ovesné vločky nejlépe v bio kvalitě a můžeme zdravě snídat. Pokud vše upečeme, tak se chutě propojí a vločky jsou prostě skvělé.


Suroviny:

500 g ovesných vloček

250 g vlašských ořechů

5 lžic medu

2 dl vody





Postup:

v hrnci zahřejeme vodu a přidáme med.  Není potřeba vařit, jen aby se rozpustil med. Do medové vody nasypeme ovesné vločky, promícháme a přidáme nasekané vlašské ořechy. Po chvilce vločky a ořechy vsáknou vodu a můžeme dát zapékat.

Plech lehce vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem. Máslo pouze zafixuje pečící papír a vločky se nepřilepí k papíru. Pečeme v troubě na 180 stupňů za občasného promíchání, než vločky zezlátnou. Menší hrudky vloček necháváme pohromadě, aby bylo co uzobávat i mimo snídani.