Nakládané karbanátky
12.10.2018

Nakládané karbanátky
Nejčastěji se nakládají špekáčky a sýry, ale dobré jsou i naložené minikarbanátky.
Suroviny na karbanátky:
500 g mletého masa
1 vejce
5 stroužků česneku
sůl, pepř, majoránka
strouhanka na obalení
Suroviny na nálev:
1,75 l vody
0,5 octu
deko
cukr dle chuti
Na proložení do sklenice
3 šalotky
10 nakládaných kozích rohů
5 stroužků česneku
3 bobkové listy
10 kusů nového koření
20 kusů celého pepře
Nejdřív uděláme klasické karbanátky. Vytvarujeme malé karbanátky asi 3 cm průměr. Obalíme ve strouhance, usmažíme a necháme vychladnout.
Uvaříme si okurkový nálev a taky necháme vychladnout. Připravíme si sklenici a vrstvíme do ní karbanátky, kolečka cibule, kozí rohy, česnek a koření. Zalejeme nálevem a dáme aspoň na 5 dnů odležet do lednice.