Nakládané karbanátky

Nakládané karbanátky

Nejčastěji se nakládají špekáčky a sýry, ale dobré jsou i naložené minikarbanátky.

Suroviny na karbanátky:

500 g mletého masa

1 vejce

5 stroužků česneku

sůl, pepř, majoránka

strouhanka na obalení

Suroviny na nálev:

1,75 l vody

0,5 octu

deko

cukr dle chuti


Na proložení do sklenice

3 šalotky

10 nakládaných kozích rohů

5 stroužků česneku

3 bobkové listy

10 kusů nového koření

20 kusů celého pepře

Nejdřív uděláme klasické karbanátky. Vytvarujeme malé karbanátky asi 3 cm průměr. Obalíme ve strouhance, usmažíme a necháme vychladnout.

Uvaříme si okurkový nálev a taky necháme vychladnout. Připravíme si sklenici a vrstvíme do ní karbanátky, kolečka cibule, kozí rohy, česnek a koření. Zalejeme nálevem a dáme aspoň na 5 dnů odležet do lednice.