Naťová zelenina a bylinky v zimě

24.02.2018

Nejznámější naťová zelenina je bezesporu řeřicha a to oprávněně. Když ji dáme do misky na vatu, během pár dnů je zázrak na světě. Řeřichu máme rádi pro její štiplavou chuť, ale menším dětem to může vadit. V tomto případě doporučuji vyset vojtěšku. Vypadá úplně stejně jak řeřicha. Podobně i chutná, ale není štiplavá. 

Do truhlíku  můžeme vyset kopr, salát dubáček,bazalku, kerblík a sklízet čerstvou nať. No a pokud nám v košíku s cibulí zbývají ty malé, které nikdo nechce čistit na vaření, je nejvyšší čas je zasadit do květináče. Aby zdárně vyrostla nesmíme sázet hluboko. Klidně může velká část cibule vykukovat nad zeminu. Hlavně opatrně se zálivkou raději míň, jinak začnou cibulky zahnívat. Jestli máte i nějaký česnek, který nevypadá nic moc na vaření, tak ho rozeberte na stroužky a zasaďte taky. Čerstvá česneková a cibulová nať v zimě potěší. Nať odřezáváme trochu víš, aby jsme nepoškodili " krček" cibulky. Nať ještě několikrát doroste. Já jsem lotos už vysázela skoro většinu sazečky. Ty větší cibulky na sázení stejně "vyběhnou" do květu a tady  jsou k užitku.