Plněná paprika a salát 

25.04.2018

Plněná paprika a salát

 

suroviny:

3 papriky

2 kuřecí prsa

200 g eidamu

2 vejce

hrst čerstvého špenátu a menší hrst medvědího česneku

sůl a mletý pepř


na salát:

bulgur

čerstvý salát

jarní naťová cibulka

ředkvičky

lístky červené lebedy

máta

citron

olivový olej




Postup:

Maso a sýr nakrájíme na malé kostičky, přidáme vejce, nakrájený špenát,medvědí česnek, sůl a pepř.  Papriky naplníme směsí a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby asi na 20 minut.

Na salát uvaříme bulgur. Na jeden šálek  bulguru 2 hrnky vody. Vaříme 2 minuty a potom necháme 15-20 minut pod pokličkou dojít. Nakrájíme zeleninu přidáme hrstku čerstvé pokrájené máty, šťávu z celého citronu a olivový olej. Smícháme s bulgurem a podáváme vychlazené.