Pomazánka z uzené makrely


Pomazánka z uzené makrely

Tuto pomazánku mám moc ráda. Je sice trochu pracnější, než například tuňáková nebo sardinková, ale určitě stojí za to. Většina rybích pomazánek se mixuje, nebo míchá do hladké pomazánky. Tato pomazánka má naopak  "přiznané" složení.


Suroviny:


Uzená makrela

100g másla

Lžíce pikantní hořčice

1 šalotka, cibulová nať

3 vařená vejce

Sůl


Postup:


Uzenou makrelu zbavíme všech kostí, přidáme máslo, hořčici, sůl a na drobno nakrájené vejce a cibuli. Teď v zimě si můžeme cibulovou nať pěstovat v květináči. Na obrázku je již značně vytáhlá, ale po seříznutí ještě znovu vyroste. Na tácku začíná růst řeřicha, asi nejrychlejší čerstvá nať.  Naťová zelenina a bylinky v zimě,  třeba na okně v květináči určitě potěší. Na pomazánce jsou lístky červené řepy, které teď v lednu na uskladněné řepě vyrůstají a je škoda je vyhodit.