Rizoto ze sojového masa

16.03.2018

Rizoto ze sojového masa


Suroviny

Sojový granulát

2 hrnky rýže

Konzerva hrášku

Konzerva kukuřice

2 cibule

olej, sojová omáčka, worcestrová omáčka, sůl, pepř


Postup

Sojový granulát uvaříme dle návodu na sáčku. Je dobré ho vařit ve vývaru a většinou asi 10 minut. Nakrájíme cibuli a podusíme na oleji. Přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, worcestr a můžeme přidat i papriku nebo jiné koření co máme rádi. Přisypeme vymačkaný sojový granulát a krátce orestujeme. Přidáme uvařenou rýži, hrášek a kukuřici. Jen nechat prohřát a můžeme podávat. Třeba s pečenou červenou řepou a nebo s nakládanou zeleninou.

Různé náhražky masa nemám ráda, sojový granulát je jediná výjimka. Jinak si dám raději vegetariánské jídlo, než sojové a podobná "masa". Tento recept je rychlý a vhodný i pro děti protože tam není žádný "tlustý" maso.