Rohlíčky plněné jablky

Rohlíčky plněné jablky

Letos je opravdu hodně jablek a tak je dobré občas udělat změnu ke klasickému štrůdlu. Rohlíčky z kynutého těsta plněné jablky se skořicí jsou ideální.


Suroviny na těsto:                                             Suroviny na náplň:   

500 g polohrubé mouky                                                                  jablka

100 g cukru                                                                                       cukr

100g másla                                                                                        skořice

1 vejce

30 g droždí

špetka soli

250 ml mléka 


Postup:

Do mísy dáme droždí, trochu cukru, 2 lžíce mouky, 5 lžic vlažného mléka a zaděláme kvásek. Přidáme mouku, cukr, vlažné máslo, mléko, sůl a vejce. Vypracujeme vláčné, měkké těsto. Necháme vykynout a mezitím si připravíme jablka.

Jablka zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud jsou jablka hodně šťavnatá, můžeme trochu šťávy vymačkat. Přidáme cukr a skořici dle chuti.

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý díl rozválíme a rozkrojíme na čtyři díly. Vzniklé trojúhelníky naplníme jablky a zabalíme do tvaru rohlíků. Dáme na plech na pečící papír a  necháme ještě asi 15 minut kynout. Nakonec lehce potřeme rozpuštěným máslem a dáme do předem vyhřáté trouby upéct.