Roláda s banánem
.jpg)
Je neděle,takže čas na jednoduchou roládu. Krém je lehčí než klasický máslový. Teď v zimě jsem dávala banán,ale v létě jsou nejlepší maliny. Díky nahrazení části mouky pudinkem, roláda při stáčení nepraská.
Suroviny:
4 vejce
4 lžíce krystalového cukru
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce vanilkového pudinku
Krém:
1 šlehačka na šlehání
500g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
2 banány
Postup:
Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a postupně vmícháme sníh,mouku a pudink. Na větší plech dáme pečící papír a na něj dáme těsto. Piškotové těsto by mělo být asi 1cm vysoké. Dáme do předehřáté trouby a upečeme. Po upečení necháme trochu vychladnout, ale ne úplně. Ještě vlažné stočíme a necháme vychladnout. Vyšleháme šlehačku s cukrem a potom zlehka zašleháme mascarpone. Rozbalíme roládu a natřeme ji krémem. Na kraj dáme banány a zarolujeme. Hotovou roládu potřeme zbývajícím krémem a posypeme nastrouhanou bílou čokoládou.