Rychlé bagetky

Rychlé bagetky
Protože jsem to jako vždy přehnala z nakličováním munga a už jsem ho přidávala skoro do všeho, tak je čas na bagetky. Čerstvá bagetka namazaná pomazánkovým máslem a posypaná naklíčeným mungem je prostě dobrá svačinka. Bagety dělám z bílé hladké mouky, ale přidávám do nich vždycky nějaká semínka co mně zbyla z pečení chleba.
Jednoduché semínkové bagetky
Suroviny:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek vody
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce lněných semínek
droždí,sůl
Postup:
Do mísy rozdrobíme droždí přidáme 1/2 hrnku vlažné vody a 1/2 hrnku mouky, rozmícháme a necháme pracovat. Až se na kvásku tvoří bublinky zapracujeme zbývající mouku,vodu, sůl a nakonec přidáme semínka. Necháme vykynout až těsto zdvojnásobí objem. Znovu prohněteme a zase necháme vykynout. Potom z těsta uděláme menší bagetky. Naskládáme na pečící papír a ještě necháme asi 15 minut kynout. Nakonec je ještě na povrchu nařízneme. Troubu předehřejeme a upečeme bagetky. Nejlepší je když hned po upečení bagetku roztrnete a potřete kouskem másla a mírně posolíte. Máslo se hned rozpustí a vsákne do horké bagetky. Nebo taky na čerstvě upečenou horkou bagetku trochu domácí marmelády a k tomu dobrou kávu a jsme skoro na snídani ve Francii.