Salát s rukolovými lusky

Salát s rukolovými lusky

Pěstujete na zahradě rukolu a vykvetla vám? Zkuste použít mladé lusky (šešule) do salátu. Chuť je skoro stejná, možná i trochu lepší a je to zajímavá změna. 

Suroviny:

rukolové lusky, mrkev, mladé lístky brutnáku, ředkev, bazalka

vinný ocet, olivový olej, sůl, balzamikové glazé

Postup:

Na salát jsem použila to co mám zrovna na zahradě. Mladé lístky brutnáku (chutnají jako okurky) nakrájíme na proužky, mrkev na jemné nudličky a ředkev na kolečka. Smícháme rukolové lusky, mrkev a brutnák. Ochutíme solí, vinným octem a olejem. Na talíř položíme kolečka ředkve, přidáme salát, ozdobíme lístky rukoly a bazalky, nakonec zakápneme balzamikovým glazé. Rukola i ředkev jsou ostřejší, takže na dochucení můžeme použít ovocné balzamikové glazé.

Kvetoucí rukola
Kvetoucí rukola