Špagetová dýně s boloňskou omáčkou

Špagetová dýně s boloňskou omáčkou


Z dýní jsou asi nejznámější hokaido, cukety a patizony. Jedna z dýní z velkou možností využití v kuchyni je dýně špagetová. Chuťově a hlavně strukturou dužniny se výrazně liší. Doporučuji vyzkoušet, patří mezi ty nejlepší.

Suroviny:

1 špagetová dýně

300 g zadního hovězího

200 g tvrdého sýru

300 g loupaných drcených rajčat

2 cibule 

5 stroužků česneku

3 dl červeného vína

koření 

olej

Postup:

Nejdřív si uděláme omáčku. Není to typická boloňská, ale do tohoto receptu je ideální. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, česnek, sůl, koření například grilovací a restujeme. K orestovanému masu přidáme rajčata a podlejeme vínem. Dusíme do měkka.
Dýni rozpůlíme, vnitřek vydlabeme, potřeme olejem, posolíme a popepříme. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů na 40 minut. Po upečení v dýni vidličkou načechráme špagety. Do dýně dáme masovou směs, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.