Špaldovopohankové bochánky s naklíčeným mungem

04.02.2020

Špaldovopohankové bochánky s naklíčeným mungem

Taky jste to přehnali s naklíčováním semínek a nestíháte je zařadit do jídelníčku syrové? Tak jeden recept na využití naklíčených mungo fazolek.


Suroviny: 

1 hrníček špaldové mouky

1 hrníček pohankových vloček 

2 hrníčky naklíčeného munga

1/2 hrníčku strouhané mrkve

2 vejce

Lžička kypřícího prášku bez fosfátů

Sůl, drcený kmín


Postup:


Smícháme suché suroviny, přidáme ostatní přísady a vše promícháme. Ze začátku se to zdá skoro sypké, raději zpracujte rukou. Mrkev a vejce by měly na spojení surovin stačit, pokud budete mít směs hodně tuhou přidejte trošku vody. Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. Vytvarujeme bochánky a klademe na papír. Pečeme v předem vyhřáté troubě. Krátce na 200 stupňů a potom na 180 stupňů.