Šumajstr

Šumajstr
Taky jste na farmářských trzích koupili škvarky a snědlo se jich pár a zbytek zůstal v lednici. Nebo dokonce to byl byl dárek z domácí zabijačky. Takovou dobrotu nemůžeme samozřejmě vyhodit. Podle mně nejlepší je udělat si míchaný vajíčka se škvarkama. Škvarková pomazánka stačí taky jen jednou za čas,ale potom je tu starý známý šumajstr. V podstatě jsou to samý zdravý věci. Luštěniny,obiloviny a trochu tuku, prostě krásný zimní jidlo.
Šumajstr
Suroviny:
250g fazolí
250g krup
2 lžíce sádla
Škvarky
sůl
Postup:
Fazole přes noc namočíme. Druhý den uvaříme do měkka a posolíme až po uvaření. Zvlášť uvaříme kroupy ve slané vodě. Na pánvi rozehřejeme sádlo a škvarky, přidáme zcezené fazole a kroupy. Po promíchání můžeme přidat podle chuti česnek,nebo majoránku. Já koření nepřidávám. Podáváme s nakládanou zeleninou.