Těstovinový salát z conchiglie rigate

22.07.2018

Těstovinový salát z conchiglie rigate

Druhů těstovin je nepřeberné množství. Conchiglie rigate patří mezi ty větší a většinou se plní a zapékají. Já jsem je tentokrát použila na salát.

Můžeme upravit porce na jednotlivé talíře a nebo udělat víc druhů a dát na větší tác. Teď v létě asi nejrychlejší a nejjednodušší je oblíbená varianta caprese, ale fantazii se meze nekladou.

Suroviny:

300g těstovin conchiglie rigate

listový salát, mladé lístky mangoldu, červené řepy , čekanky, bazalka 

1. Mini mozzarella, cherry rajčata,bazalka

2. Šunka prosciutto, sýrové korbáčky, cibulová nať

3. Niva, celerová nať, olivy 


Postup: 

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na talíř dáme směs listové zeleniny. Já jsem použila, to co mi zrovna roste na zahradě. Listovou zeleninu můžeme napřed ochutit a teprve dát na talíře. Pokud používáte rozprašovače na olivový olej, vinný ocet a balzamikový ocet, tak si každý ochutí sám podle sebe. Na listovou zeleninu skládáme naplněně těstoviny. Variaci caprese zakápneme olivovým olejem, vinným octem. Ostatní můžeme podávat například s Bylinkovým pestem a nebo bylinkovým dipem.