Vepřová panenka se zapečenými bramborami

07.02.2019

Vepřová panenka se zapečenými bramborami

Zapečené brambory s fenyklem a dýní hokaido jsou vhodné jako samostatné jídlo i jako příloha.


Suroviny:

1 vepřová panenka

1,5  kg brambor

1 fenykl

1 menší dýně hokaido

200 ml smetany

mrkev, cibule,

 olej, koření, čerstvý rozmarýn


Postup: 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Na plech vrstvíme nakrájené brambory, na plátky nakrájený fenykl a dýni, posypeme grilovacím kořením na zeleninu a zalejeme smetanou. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů.


Panenku nakrájíme na špalíčky posolíme a okořeníme steakovým kořením. Opečeme na pánvi na trošce  s rozmarýnem. Záleží jak moc máme rádi propečené. Můžeme podávat hned a nebo dát ještě na chvilku do předehřáté trouby s mrkví a cibulí. Opravdu jen na pár minut.