Zapečené plněné těstoviny s quinoou

Zapečené plněné těstoviny s quinoou


Teď v létě jsou krásné rajčata a bazalka. Carpaccio a různé saláty jsou ideální. Pro změnu mám jeden recept na tepelnou úpravu. Základ jsou rajčata, bazalka, smetana a k tomu plněné těstoviny.


Suroviny:

1kg rajčat

2hrsti čerstvé bazalky

200g smetany

200g tvrdého sýru

200g těstovin conchiglie rigate

Konzerva tuňáka v oleji

Černé olivy

Mozzarella

200g quinoi

Postup:

Rajčata nakrájíme na kousky, přidáme nakrájenou bazalku, smetanu a sůl. Dáme do zapékací mísy, vložíme do předehřáté trouby a necháme péct.

Mezitím si uvaříme. Na 1 hrnek quinoi dáme 2 hrnky vody a vaříme 15 minut. Přidáme tuňáka a naplníme těstoviny. Na náplň ještě položíme olivy a mozzarelu.
Z trouby vyděláme rozpečená rajčata. Měla by být měkká, ale ještě v celku. Posypeme strouhaným sýrem a na to poklademe plněné těstoviny. Dáme zapéct asi 10 minut.
Nejsou to typické zapečené těstoviny. Rajčata, bazalka, smetana a sýr po upečení nebudou úplně pevné. Mají trochu konzistenci omáčky, ale skvěle doplňují plněné těstoviny.