Zeleninová hořčice

24.02.2018

Zeleninová hořčice

Na zimu máme uskladněnou zeleninu, ale některé menší, nebo poškozené kusy je lépe zavařit. Tradiční rodinné recepty již máme v komoře, ale vždycky je dobré zkusit něco nového, nebo staronového. Zeleninové hořčice, čatny, pomazánky to je evergreen. Receptů je spousta. Já jsem lotos potřebovala zužitkovat křen,tak jsem udělala zeleninu s křenem. Pokud vám zůstala ještě dýně a červená řepa, tak vás možná inspiruje tento recept.

Zeleninová hořčice

Suroviny:

1 kg červené řepy

1 kg dýně hokajdo může být i jiná

1 větší kořen křenu

10 feferonek

2 kyselejší jablka

3 větší rajčata

2 papriky

ocet,cukr, sůl

Postup:

Množství zeleniny je pouze orientační. Zeleninu můžeme dát dle vlastní chuti. Záleží co máte zrovna za přebytky. Křen je v tomto receptu důležitý. Zeleninu doporučuji nakrájet a ty tvrdší kusy nastrouhat . Podusíme, dochutíme octem, cukrem a solí. Rozmixujeme dáme do sklenic a sterilizujeme při 80 stupních 20 minut. Receptů na zeleninové hořčice a pomazánky je spousta. Tento je pikantní a hlavně z našich domácích surovin. Stačí přidat 2 lžíce do pomazánkového másla, nebo tvarohu a máte vynikající pomazánku. Je to výborné i na tousty, nebo na pizzu. Samozřejmě místo klasické hořčice k masu.