Zelný salát s naklíčenými mungo fazolkami

Zelný salát s naklíčenými mungo fazolkami

Teď v zimě o kvalitě skleníkové salátové zeleniny můžeme vést dlouhé diskuze, nebo si můžeme dopřát zeleninový salát s vlastních zdrojů. U nás zahrádkářů se určitě najdou ještě zásoby zelí, cibule, mrkve a mungo koupíme.

Suroviny:

Hlávkové zelí

Mrkev

Červená cibule

Naklíčené mungo

Sůl, ocet, cukr, olej

Postup:

Zelí a mrkev nastrouháme a trochu posolíme. Necháme chvilku odstát, aby zelenina pustila šťávu. Přidáme nakrájenou cibuli, ocet, špetku cukru a zakápneme olejem. Promícháme a nakonec přidáme naklíčené mungo fazolky. Já jsem použila čerstvé zelí, protože mi zbyla čtvrtka hlávky z jiného receptu. Samozřejmě z domácího kysaného zelí je zdravější varianta. V zimě domácí zelenina doplněná o jakékoliv klíčky, prospěje našemu zdraví.